Hyr bil på resan

Något som många inte tänker på är hur billigt det kan vara i vissa länder att hyra en bil. Med en bil skapar du dig en helt annan frihet, passa på att besöka de där ställena som de flesta andra turister aldrig tar sig till. Ta en avstickare och se vart du hamnar. I vissa länder kostar det bara några hundringar att hyra en bil en hel vecka, något som du kanske snabbt sparar in när du slipper använda kollektivtrafiken eller transfern fram och tillbaka till flygplatsen.

Anländer du till en flygplats finns det oftast flera biluthyrningsfirmor representerade i direkt anslutning till terminalen. Gör du det riktigt lätt för dig så bokar och betalar du din hyrbil redan i förväg innan din resa, då kan du vara säker på att du får den hyrbil som passar dig och ofta till ett mycket bättre pris än vad du skulle få om du bokade direkt på plats. Dessutom slipper du stå och jämföra hyrpriser det första du gör när du anlänt med ditt flyg – skönt!

Det kan vara en god idé att läsa på lite om trafikregler i det land du ska besöka, är det vänstertrafik får man verkligen tänka sig för när man kör och i vissa länder gäller det att vara snabb på tutan och bromsen. Läs på innan så slipper du alltför många överraskningar.

Det kan också vara en god idé att läsa på vilka försäkringar som ingår när du hyr bilen, det kan vara värt några extra kronor att bli av med till exempel en hög självriskpremie om du skulle råka ut för en olycka.