Spara pengar på hotell

Att hitta rätt hotell till rätt pris kan ofta liknas vid en djungel. Ska man resa till en större stad finns det inte sällan hundratals olika hotell att välja på, alla med sina egna prissättningar och definitioner av vad som ska ingå i priset. Här är några tips som hjälper dig på vägen och förhoppningsvis låter dig spara många sköna slantar som du istället kan lägga på roligare saker.

Överväg alternativa boendeformer

Det enklaste sättet att spara pengar på sitt boende när man är ute och reser är att titta bortom de vanliga hotellen och vara öppen för alternativa boendeformer. Några exempel på boendeformer som kan erbjuda både bättre upplevelser och lägre priser än vanliga hotell är B&B (bed & breakfast), vandrarhem, stugor, villavagnar, ”couch surfing” och många andra. Alla passar förstås inte alla smaker, men oavsett vad man har för krav bör man kunna hitta något lämpligt bland åtminstone något av dessa alternativ.

Kolla på många olika sajter online

Grovt förenklat kan man säga att det finns två typer av hotellbokningssajter online: de som har direkta förhållanden med hotellen själva (ofta i form av att de har ett antal rum reserverade till sitt förfogande), och de som söker bland många olika bokningssajter. Exempel på den första typen är Hotels.com och Booking.com, medan den andra typen består av exempelvis Trivago och Momondo. Oftast lönar det sig att använda en sökmotorsajt, men ibland kan man hitta specialerbjudanden direkt på bokningssajter så det skadar inte att prova båda alternativen.

Fråga direkt på hotellet

Ibland kan man ha tur och hitta bästa erbjudandet genom att helt enkelt fråga hotellet själva vad de kan erbjuda. Ibland kan det vara en situation liknande sista minuten-resor, där de helt enkelt står med ett antal tomma rum som de hellre hyr ut till lägre pris än inte alls.