Tips inför flygresan

Med tanke på hur många olika flygbolag, rutter, tjänster och sajter det finns idag kan det vara svårt att veta hur man bäst går till väga när man ska boka en flygresa och vill hitta bästa möjliga pris. Lite beroende på var och hur man tänkt flyga finns det några knep man kan ta till – med lite tur och god vilja finns det många tusenlappar att spara!

Sista minuten

Alla flygbolag strävar efter att fylla så många säten som möjligt varje gång de flyger. Därför är det inte ovanligt att tomma säten reas ut till riktigt låga priser i takt med att avresedatum närmar sig. Den som har is i magen kan därmed hitta otroligt bra erbjudanden, men nackdelen är förstås att det inte går att planera exakt när eller hur avresan sker. Således är det primärt en metod som fungerar för den som har goda möjligheter att själv styra sin tid.

Sök online

Det finns bokstavligen dussintals sajter på nätet som låter en söka efter billiga flygresor, och även om de flesta kan vara till stor hjälp är det inte lätt att veta vart man ska börja, eller vilka man kan lita på. Välj därför någon av de mest välkända så kan du vara säker på att få bra resultat. Några exempel är Momondo, Kayak och Flygresor.se.

Tips till resan

När man väl letat runt och bokat in sin flygresa kan det finns några ytterligare saker man bör tänka på för att få bästa möjliga upplevelse:

  • Var ute i god tid. Det finns inget värre än att behöva stressa runt på flygplatsen och oroa sig för om man ska hinna med sin avgång eller inte. Bättre då att ha ett par timmar extra till godo.
  • Kolla upp alla detaljer i förväg. Ju mer information du har desto säkrare kan du vara på att du kommer med planet, och du slipper oroa dig över hur det ska gå. Skriv gärna ut och ta med all information du har så du kan plocka fram och dubbelkolla vid behov.
  • Beställ pass i god tid. Det kan ta flera veckor att få ut ett pass så se till att vara ute i god tid, särskilt om du tänkt boka en sista minuten-resa.

Övernatta nära flygplatsen

Är det så att du har ett väldigt tidigt eller sent flyg kan det vara värt att lägga några hundralappar på att övernatta i anslutning till flygplatsen. Genom att åka på dagen med kollektivtrafik till flygplatsen kan du spara in pengar på taxi och istället lägga de på en övernattning vid flygplatsen – ett sätt att vara lite fräschare före eller efter resan. Ska du flyga till eller från Arlanda kan du jämföra hotell nära Arlanda här.